księga
gości Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć... Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć... W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć... Bo ja się uczę największej sztuki życia: Uśmiechać się zawsze i wszędzie I bez rozpaczy znosić bóle, I nie żałować tego co przeszło, I nie bać się tego co będzie!... ..::W ciszy zatapiam się we własnych myślach i w sercu::..' DzIeWcZyNa BaRdZo KoCHaŁa SwOjEgO FaCeTa...... NiE WidZiAłA śWiaTa Po Za NiM..... OdDaŁa By ŻyCiE zA NiEgo.... WsZyStKo kRęCiŁo SiĘ WoKóŁ NiEgO..... CaŁy ŚwIaT bYł NiM..... UfAłA Mu BeZgRaNiCzNiE....... PeWnEgO rAzU.... GdY DzIeWcZyNa PoStAnOwIŁa OdWiEdZiĆ mĘżCzYzNę sWoJeGo ŻyCiA ..... JeJ śWiAt Się ZaWaLiŁ....... ZaPuKaŁa dO DrZwI...... WeSzŁa...... OtWoRzYłA DrZwI Do JeGo PoKoJu...... ZoBaCzYłA KoBiEtĘ W oBjĘcIaCh JeJ mĘżCzYzNy..... WyBiEgŁA.... On Za NiĄ...... NiE ChCiAłA Go SłUcHaĆ..... WyBiEgŁa Na uLiCę....... NiE ZaUwAżYłA....... SaMoChÓd..... SaMoChÓd jĄ ZaBiŁ.... Na PoGrZeBiE chŁoPaK PoDsZeDł aBy sIę z Nią Na ZaWsZe PoŻeGnAć.... CiCho WyPowIaDaJąc Te SłOwA..... "SkaRbie Nie GniEwaJ Się....... To ByŁa MojA PrZyrOdniA SioStrA....... KoCHam Cię....." "...Prosiaczek wspial sie na paluszkach i szepnal: -Puchatku...? -Tak, Prosiaczku? -Nic-rzekl Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapke -Chcialem sie tylko upewnic czy jestes...." ... i jeśli zwątpisz choć jeden raz ... ... to choćbyś z pistoletem zaszedł mi drogę ... ... powrotów nie będzie ... ... kochaj mnie mimo wszystko ... Tańczysz z nią i z każdą poza mną A ja z mym żalem tańczę wspaniale Nie dość, że śmiało obłapiasz je Robisz to przy mnie, ostentacyjnie Stój ? uwiąż swoje ręce Spójrz ? toniesz w jej sukience Stój ? jakby świat się skończyć miał, kto z nas ostatni dziś będzie się śmiał? Tańczę z nim, a potem z byle kim Wszystko to z chęci, żeby się zemścić Myślisz, że na wiele nie stać mnie No to zobaczysz, aż cię zniesmaczy Tańczysz z nią, a on obraca mną Ściskasz ja czule, więc ja go tulę Szepczesz jej, jego dłoń w bluzce mej Zrób jeszcze więcej to się poświęcę Byłbys smutny gdybym odeszła? Jeśli tak, to proszę nie pozwól mi nigdy odejsc... 2024 listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2023 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2022 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2021 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2020 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2019 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2018 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2017 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2016 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2015 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2014 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2013 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2012 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2011 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2010 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2009 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2008 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2007 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2006 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec |
"chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem do kąd Chodź ze mną by sens nadać życia kroką Ze mną ku śłoncu, może gdzieś nad przepaść ze mną Po szczęście lub po szaleństwo w ciemność ze mną ..." |
{linki} |